Heat Pump

Cum funtioneaza o pompa de caldura

Fapt:

Pompa de caldura este un sistem de aer conditionat care in ciclul de incalzire inverseaza fluxul agentului frigorific astfel absorbind caldura latenta din exterior transferand-o in interior. tipic la un consum de 25% abtinandu-se 125% (5,5Kwh/25Kwh).

In lunile calde functioneaza ca aparat de aer conditionat, iar in lunile reci ca pompa de caldura, si la 0 grade celsius o pompa de caldura poate sa incalzeasca casa sau biroul.

Beneficii:

Confort interior - In zonele cu clima moderata pompele de caldura mentin un confort interior de temperatura si umiditate in spatiul destinat. La un consum eficient avem un cost eficient.In zonele cu clime mai reci se foloseste in compensatie o sursa alternativa pentru o mai buna functionare.

Aer curat - In procesul de recirculare a aerului prin sistem, pe langa incalzire racire si deumidificare se realizeaza filtrarea de particule fizice microscopice, tratarea optionala cu camp electrostatic, camp electromagnetic sau radiatii ultraviolete, inclusiv aportul de aer proaspat.

Nivel scazut de zgomot - Cu un sistem central se poate realiza alimentarea cu debite mari de aer la viteze silentioase si redusa (sa adie) prin balansarea sistemului de distributie a aerului cu clapete de reglare manuale.