Air Conditioner

Cum funtioneaza un sistem de aer conditionat central tip split

Fapt:

O centrala de incalzire interioara si un radiator de racire montate in pod, camera mecanica, debara sau subsol, recircula aerul interior pentru tratare termica, deumidificare, filtrare.

Aparatul exterior se conecteaza la radiator printr-un circuit de tevi de cupru izolate.

In ciclul de de racire caldura interioara este absorbita in radiator si transferata la aparatul exterior pentru eliminare in atmosfera, iar umiditatea condensata in radiator se elimina prin gravitate in exterior.

Beneficii:

Confort interior - Confort interior in perioada anotimpurilor calde - este mentinuta racirea si reduce nivelul umiditati.

Aer curat - Sistemul central preia aerul din toata cladirea si este distribuit silentos prin toate incaperile, dupa tot procesul de filtrare al aerului.

Nivel scazut de zgomot - Deoarece unitatea este montata in exterior spatiului deservit, nivelul de zgomot generat de funtionarea sa este la un nivel scazut.

Investitie rentabila - Investitia se poate realiza esalonat, in special in cazul proiectelor rezidentiale, unde dezvoltatorul poate facilita tranzactia la un pret redus dar cu optiunea cumparatorului de a achizitiona ulterior aparatul de aer conditionat partea exterioara.